300 mikuláscsomagot hozott a Kis Bocs Mikulás

Tízedik alkalommal látogatott el a  Kis Bocs Baba – Mama Közhasznú Egyesület Mikulása Füzesabonyba. Az idén 10 éves egyesület vendégül látta a füzesabonyi óvodásokat.

img_5411

Galyasné Dósa Katalin az egyesület elnöke mérföldkőként értékelte, hogy idén is ilyen szép számban megjelentek a rendezvényen. „Úgy gondoltuk, hogy idén nekik kedveskedünk, hiszen 10 éve minden rendezvényünkön felléptek az óvoda gyerekei, számukra 300 mikuláscsomagot készítettünk össze, amit a Mikulás ad át nekik.”

A Mikulás napon felléptek a szihalmi, a Pöttömke és a Hétszínvirág Óvoda gyerekei. A mikulásrendezvényt a Füzesabonyi Önkormányzat 200 ezer forinttal támogatta a Civil Alapból, valamint felajánlásokból valósították meg.

img_5418

A gyerekről való gondoskodás mellett az egyesület legfőbb profilja a jótékonyság. Az önkéntes szervezet fennállása óta szívügyének tekinti az elesetteken, a rászoruló családokon való segítést. Elindította a Jó tündér Szolgálat programot.

A Kis Bocs a háttérből segíti a rászorulókat, a Családsegítő Szolgálatnak, jóakaróknak és telefonos segélykéréseknek köszönhetően sok helyre eljut a Kis Bocs Mikulása és Jézuskája is. Eddig több családnál is látogatást tettek, de még legalább 10 családhoz mennek a következő napokban. A tartós élelmiszeren és a mikuláscsomagokon kívül szociális információkat is adnak. Galyasné Dósa Katalin elmondta  – az egyesület számára fontos, hogy a rászorulók jogtudatossága is fejlődjön, felvilágosítást adnak a szociális lehetőségekről.