A hatvanadik tanév kezdődött el a Széchenyiben

Mosolygós arcú elsősök gyülekeztek a Pöttömke Óvoda udvarán kora reggel. Várták, hogy a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosai átkísérjék őket az iskolába, majd a helyi katolikus templomba, ahol Szemenyei Péter plébános szentmisével nyitotta meg a tanévet.

P1780838

A szentmise után Nagy István igazgató köszöntötte az új tanév kezdetén a diákokat, ami egyben a 60. tanéve az intézménynek, ezt számos rendezvénnyel fogják megünnepelni. A jubileum mellett idén külön figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, ugyanis a katolikus egyház ezt a tanévet az Isten által teremtett világ megóvására ajánlotta föl.

P1780866

Az igazgató elmondta a vakáció alatt a fenntartó 1,5 millió forinttal támogatta a karbantartási munkákat, aminek köszönhetően megtörtént a tantermek és az öltözők festése és kijavították a tetőt is, ebben az épületben kezdi meg tanulmányait a 41 elsős kisdiák.

P1780908

Az évnyitón felolvasásra került Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott levele is, melyben köszönti a széchenyis diákokat. A honatya a levélben kiemelte a kormány intézkedésének köszönhetően 9. osztályig ingyenesek lettek a tankönyvek, és több tízmilliárd forintból indulnak az iskola felújítások és tornaterem felújítások a közeljövőben.