A Jobbik javára DK jelölt nem fog visszalépni – mondta Vágó István a Demokratikus Koalíció füzesabonyi fórumán

Kertészné Kormos Noémi a DK jelöltje Heves megye 1.-es választókerületében. Az Egerben élő civilben logopédusként dolgozó hölgy a DK-MSZP megállapodás eredményeként lett a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje.

fokep

Kertészné elmondta: az ajánlások gyűjtése során nagyon sokan keresték meg őt és a DK aktivistáit, hogy biztosítsák a támogatásukról. Ő személy szerint azért vállalt közéleti szerepet, hogy többet tudjon tenni a következő felnövekvő generációkért. A párt péntek délutánra hirdetett fórumot, melyen részt vett Vágó István a párt elnökségei tagja is. Kertészné Kormos Noémi bemutatása után, a jelenlévők aktuális kérdéseket tehettek fel.

 

Egy aktivista az vetette fel, hogy a Jobbik azt terjeszti a választókerületben  hogy a DK jelöltje visszalép Mirkóczki Ádám  jobbikos politikus javára. Vágó István a felvetésre azt válaszolta, hogy a baloldali pártok között folynak háttér egyeztetések a választókerületekben az esetleges visszalépésekről. Viszont azért, hogy Vona Gábor lehessen a miniszterelnök egyetlen DK képviselőjelölt nem fog visszalépni április 8-ig.