A jövő héten sem maradunk csapadék nélkül

Szombat este az elmúlt időszak enyhe időjárása után megérkezett a tél, mégpedig havazással és így is marad még az elkövetkező napokban is a koponyeg.hu előrejelzése szerint. A csapadék szinte minden formájára számíthatunk, lesz havazás, eső, de lehet, hogy még az ónos esőt sem ússzuk meg.

idojaras

Vasárnap: Estig erősen felhős lesz az ég. Eleinte többfelé, majd főleg még DNy-on alakul ki gyenge havazás, hószállingózás. Az ÉK-i szél élénk lesz. Hideg téli idő várható: reggel -1, délután +2 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás érvényesül.

Hétfő: Változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Csapadék már nem lesz. Reggel keményen fagyhat (-10, -3 fok), délután is csak fagypont körüli értékeket mérhetünk.

Kedd: Erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható csapadék: nyugaton eső, máshol a kezdeti havazást, ónos esőt havas eső, eső válthatja fel. Eleinte a D-i, majd az ÉNy-i szél szél erősödik meg. Délutánra +3, +6 fok közé enyhülhet a levegő.

Szerda, csütörtök: Mindkét nap erősen felhős időre van kilátás többfelé esővel, ÉK-en havas esővel, esetleg hóval. Erős lesz a légmozgás. +5 fok körüli enyhe idő valószínű.