Aggódnak a polgármesterek

Az egri Dobó István Laktanya is egy abból a 20 használaton kívüli katonai épületből az országban, ahová kormányváltás esetén a baloldal migránsokat telepítene. Eger és a környező települések polgármesteri tiltakoznak ez ellen. Véleményük szerint ez nagy mértékben rontaná a közbiztonságot. Habis László Eger polgármestere emlékeztetett arra, hogy a 125 éves laktanya egy lakóövezet része és a belváros közelében van. Így veszélyeztetné a városlakókat, valamint azt is figyelembe kell venni, hogy Eger egy iskolaváros.

P1870708

Habis László kiemelte azt is, hogy a menekülttábor létrehozása hátrányosan hatna a turizmusra is. Felsőtárkány polgármestere Juhász Attila Simon ugyanakkor megerősítette: ha megvalósulna a betelepítés, az veszélyeztetné az Eger szomszédságában élő embereket is, akik naponta járnak a megyeszékhelyre, így mindenképpen érintettek lesznek benne.

P1870722

Füzesabony polgármestere, Nagy Csaba a helyiekkel beszélgetve, gyakran találkozik a migrációtól való félelemmel. -Én azt gondolom, hogyha ide migránsok kerülnének betelepítésre az nem csak Eger város közbiztonságára, biztonságára hatna ki, hanem Heves megye biztonságára is ezért is mondom, aki április8 -án az ellenzékre szavaz ezt a közbiztonságot és biztonságot veszélyezteti – mondta a polgármester.

Mindhárom polgármester egyetértett abban, hogy meg kell védeni a vidéki lakosságot és az országot. Az április 8-ai választás tétje az, hogy Magyarország megmaradjon magyarnak.