Arany és bronz minősítés a III. Nemzetközi négykezes zongoraversenyen

A Füzesabonyi Alapfokú Művészeti Iskolából két páros nevezett az Eszterházy Károly Egyetemen március 22-25 között megrendezett III. Nemzetközi négykezes zongoraversenyre. Összesen 130 páros versenyzett határon innen és határon túlról. Az esemény megálmodója Várnagy Andrea zongoraművész, akivel Füzesabonyban is találkozhatott már a közönség. 2016-ban nagyszerű koncertet adott férjével, Farkas Zsolttal  a Zene Világnapján.

A növendékek szép eredményeket értek el:
Poczok Melinda és Németh Kata a II. korcsoportban bronz minősítést szerzett. Felkészítő tanáruk: Kovács Anita
Zerényi Anna tanárával Nagyné Rózsa Zsuzsannával indult tanár-diák páros kategóriában. Ők arany minősítéssel zárták a versenyt.

Az együtt muzsikálás öröme mellett, a kiváló művészek után igazán megtisztelő és megható élmény volt zongorázni az Egyetem Kápolnájában lévő Steinway zongorán, ami Észak-Magyarország egyik legjobb hangszere. S nem utolsó sorban találkozni a kitűnő, nemzetközileg elismert zsűritagokkal: Várnagy Andrea, Falvai Sándor, Keveházi Gyöngyi, Balázs János és Gábos Judit zongoraművészekkel, Becht Erika zongoratanárral – fogalmazott facebook oldalán az Alapfokú Művészeti Iskola.

Képek forrás: Füzesabonyi Alapfokú Művészeti Iskola facebook oldala