Aranyérmesek a Remenyik informatikusai

Az ITSH partneriskolák kezdő kategóriájának I. helyezését hozták el a helyi középiskola diákjai: Farkas Alex Márió, Kiss Dominika Zsófia és Lakó Bence.

12
Beküldött fotó.

Az elődöntőben – 2017. november 24-én – az ITSH online feladatsorát kellet kitölteniük a tanulóknak. Közülük iskolánként a 3 legjobban teljesítő diák került a 2017. december 01-jén megrendezett döntőbe. A versenyzőknek Debrecenben az Alföld Szakképző Centrum által biztosított helyszínen, érdekes és komoly szakmai kihívást jelentő feladatokat kellett megoldaniuk, amelyeket az IT Services Hungary szakemberei állítottak össze. A verseny szervezői az életből vett problémákat egy Star Trek kerettörténetbe ágyazva, úgynevezett hibajegy kezelő rendszer segítségével küldtek át a versenyzőknek, akiknek megadott idő alatt kellett megoldaniuk az egyes problémákat. Az alapvető hardveres feladatokat, a komoly windows- és linux szervers problémákat, illetve a hálózati  hibakeresési feladatokat 6 óra megfeszített munkával sikerült diákjainknak leküzdeniük. A verseny különlegessége az volt –  ami egyben mindent elmond a verseny nehézségéről is –  hogy a versenyzők mindent elérhető eszközt, így akár az internetet is felhasználhatták a hibák elhárításához. Sőt, az ITSH szakembereihez is fordulhattak segítségért, ami természetesen pontlevonással járt.

A végeredmény azonban magáért beszél, a helyi középiskola diákjainak a kezdők kategóriájában sikerült az első helyen végezni!

Gratulálunk a győztes csapatnak és felkészítő tanáraiknak: Garamhegyi Gábornak és Kovács Tibornak

További képek: http://www.remenyikzs.sulinet.hu/site/cisco/verseny.html