Az aszfaltosok köre, avagy a halál 50 órája

13 óra 21 perc alatt teljesítette a 114 km-es távot Juhász Sándor füzesabonyi ultra futó a Tótágas Ultra keretében a Fertő tó körül. Ez volt a harmadik magyarországi tó, amit sikeresen körbefutott.

33

„Az időjárás tökéletes volt,mintha már tavasz lett volna. Nagykéri Gyuri barátom elkísért ezen a túrán,tökéletesen megszervezte a futást. Nagy hála,mert ha ő nincs ott, akkor jóval több kilométer, és idő lett volna. Tesóm feladata pedig a frissítés volt. Külön köszönet Kaldi Péternek,és Takács Gabinak” – mondta Juhász Sándor.

A versenykiírás szerint a nevezőknek egy éven belül, 50 órájuk van arra, hogy Magyarország négy legnagyobb tavát – Balaton, Fertő tó, Tisza-tó, Velencei-tó – körbefussák tetszőleges időben, irányban, útvonalon. A lényeg, hogy egy-egy körbefutás megszakítás nélkül történjen, nyomkövetővel vagy versenyeredmény igazolással. Sándor eddig három tóval végzett 47 óra 30 perc alatt. 2018. december 31-ig van még 20 napja, az 50 órából pedig 2 óra 30 perce, hogy körbefussa a Velencei-tavat, ami – elmondása szerint – jó útvonal tervezéssel körülbelül 30 kilométer. Ha sikerül, ő lesz az első Magyarországon, aki teljesítette ezt a kihívást.