Az egri borvidéket szolgálja a Juhász Testvérek Pincészet beruházása

Pénteken adták át a  Juhász Testvérek Pincészet új borászati központját.  Az 1,2 milliárd forintos beruházást léptékéhez illő avatóünnepséggel nyitotta meg kapuit. Az országgyűlés alelnöke Jakab István, volt és jelenlegi miniszterek, országgyűlési képviselők, a gazdasági élet országos és helyi szereplői jelenlétében.

juhasz_testverek_b2

Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, két esztendeje nyilvánították az Egri borvidék zászlóshajóját hungarikummá. Azóta ezt a célt is sikerült elérni, hiszen az az Egri Bikavér első hazai vörösborként kapta meg a megtisztelő címet.

juhasz_testverek_b-675x1024

A borvidék fejlődése továbbra is töretlen, évek óta az itteni borászok szerzik a legtöbb érmet Magyarországról az évente Bordeaux-ban megrendezett „borok olimpiáján”.

Juhász Attila cégtulajdonos beszélt múltról és jelenről, a vállalkozás napi gyakorlatban megvalósított gazdaságfilozófiájáról. A Juhász Testvérek Pincészete borászati központjának alapkövét éppen két éve rakták le. A beruházás teljes költsége 1,2 milliárd forint volt. A megvalósításhoz 500 millió forint saját erőt és ugyanilyen összegű banki kölcsönt használtak fel. Kizárólag technikai eszközökre 200 millió forint pályázati támogatást nyert a pincészet.

Műszaki tartalmát tekintve a beruházással egy hiper reduktív technológiára is alkalmas korszerű borászat jött létre, ami az első ütemben egymillió liter, a második ütem végén ennek a duplája tárolókapacitással bír. Mindezt oly módon alakították ki, hogy a borvidék kisebb pincészetei számára is elérhetővé válnak a legkorszerűbb borászati technológiák, a modern palackozó, a laboratórium, a raktár, illetve igény esetén a bemutatóterem és a borszaküzlet – hangzott el az avatóünnepségen.