Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Az élethosszig tartó tanulást segíti Aldebrő nyertes pályázata

Az élethosszig tartó tanulást segíti Aldebrő nyertes pályázata

Az egész életen át tartó tanulást teszi lehetővé Aldebrő sikeresen elnyert EFOP pályázata. A helyeik kilenc képzésben vehetnek részt térítésmentesen.

Ez a cikk több, mint 5 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Aldebrő Községi Önkormányzat ünnepélyes keretek között tartotta meg „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” EFOP-3.7.3-16-2017-0097 sz. projektjének megnyitóját a község Népházában.

DSC02324 (1)

A TUDÁS-ÉRTÉK -ÉLETMINŐSÉG, Élethosszig tartó T@nulás Aldebrőn címet viselő projekt a helyi lakosok ingyenes képzéséhez járul hozzá hatféle tanulási formában 9 különböző tematikán belül. A projekt kétéves időtartama alatt folyamatosan kerülnek megrendezésre az egész életen át tartó tanulást biztosító szolgáltatások, tevékenységek, új tanulási formák, melyek a helyiek alap- és kulcskompetenciáit erősítik. A programban a helyi identitást erősítő svábtánc oktatása mellett lesz informatikai, német nyelvi tanfolyam, művészeti műhelyfoglalkozások, fafaragó alkotótábor, vegyeskar, kézműves szakkör és „Egészségemért” előadássorozat. A projekt foglalkozásaival a köznevelésben részt nem vevő helyi ifjúsági és felnőtt korosztálynak valamint a hátrányos helyzetű idős korosztálynak, GYES-en, GYED-en lévőknek és a sváb nemzetiségieknek biztosítunk több héten, hónapon át tartó állandó foglalkozási lehetőséget.

A megnyitón Wingendorf János Aldebrő polgármestere többek között köszönetét fejezte ki a pályázat íróinak. A községnek odaítélt kormányzati támogatással a település humánerőforrása is gazdagodik .
A megnyitón résztvevő hallgatóság közvetlenül is megismerhette a szakmai vezető által bemutatott foglalkozásvezetőket, mentorokat s a teljes programot.

A projektben résztvevő munkatársak, foglalkozásvezetők, mentorok, önkormányzati képviselők közös gondolatként fogalmazták meg a projekt hosszú és rövidtávú célkitűzéseinek elérését, tapasztalatot gyűjtve a környező települések kulturális szakembereinek.

logó

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL