Az idei év utolsó önkormányzati ülése

2018-ban az utolsó ülését tartotta csütörtök délután a város önkormányzata. A jelenlévő képviselők összesen nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg.

P2010624

Döntöttek a szociális rendelet módosításáról: ezen túl a rászorultság megállapítását hivatalos igazolások (például: orvosi) igazolások meglétéhez kötik. Elfogadták az önkormányzat jövő évi munkatervét és a Füzesabony Város Esélyegyenlőségi Tervét.

P2010617

A képviselők támogatták az önkormányzati hitelkeret igénylését 200 millió forint értékben, 2019 év végi lejárattal. Molnár Richárd alpolgármester a napirend indoklásakor elmondta: az önkormányzat több pályázatát is előre kell, hogy megfinanszírozza.

P2010618

Ebből a hitelből fedezik majd az elnyert projektek megvalósítását, így biztosítva lesz a város és az intézmények évközi zökkenőmentes gazdálkodása.

P2010623

Zárt ülésen tárgyaltak a Kultúráért-díj adományozásáról, valamint arról is döntöttek, hogy december 31.-ig Morvai Milán látja el a Gazdasági Iroda vezetői teendőit. Az Életpálya ösztönző programban pedig további kettő helyi fiatalt támogatnak egy éven keresztül havi 52.000 forinttal.