Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jolán, Vid

Sötét
Fény

Az időseket köszöntötték a városban

Az időseket köszöntötték a városban

Az időseket köszöntötték a városban

Ez a cikk több, mint 4 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Október elsején az idősekről szólt a nap, ugyanis 1991 óta ezen a napon ünnepelik őket világszerte. 

Kedd délelőtt a helyi gondozási központ társalgójában gyülekeztek az ide járó nyugdíjasok, akiket Veres Péter intézményvezető köszöntött. Elmondta -fontos az idősek közösségben tartása és az elmagányosodás elleni küzdelem, ebben vállal nagy részt a szociális központ is. Jelenleg 47 fő vesz részt nappali ellátásban, 97 fő házi segítségnyújtásban, 50 fő a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban, míg 70-en az idős ügyi infokommunikációs programban. Majd  a Pöttömke ovisai műsorral és kis ajándékokkal lepték meg az időseket.

Délután került sor a városi ünnepségre, ahol Nagy Csaba polgármester elmondta számára és az önkormányzat számára is fontos az idősebb generáció, ők a példaképek, hiszen ők indították el a fiatal generációt az életben , ők adtak tanácsokat és fogták a kezüket. Hála és köszönet illeti az időseket.

A  városvezető elmondta az önkormányzat kiemelten kezeli a településen élő időseket, támogatja őket a szociális központon keresztül, a csoportokat, valamint számos programot szervez számukra.

Nagy Csaba a további tervekről is beszélt. Elmondta fontos a szociális biztonság további erősítése a városban, ezért ennek fejlesztését szeretnék eszközölni a következő években. Vállalásként tekint arra, hogy idősek bentlakásos otthonát építsenek a településen és mindent megtesznek azért, hogy ez megvalósuljon.

A köszöntő után Kaczor Feri, valamint Gonda László és Báder Ernő szórakoztatta a közönséget.

 

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL