Bemutatkozott a DK és az MSZP közös jelöltje

Még decemberben  született meg az MSZP és a DK megállapodása arról, hogy a két párt a 106 egyéni választókerületben nem indul egymással szemben a 2018-as országgyűlési választásokon, tehát Az MSZP 60, míg a DK 46 egyéni választókerületben indít el saját jelöltet országosan. Az alku eredményeként a Heves 1-es választókörzetben a DK állít közös jelöltet, vagyis Korózs Lajos az MSZP parlamenti képviselője nem indul a választáson, helyette a szociális szférában pedagógusként dolgozó Kertészné Kormos Noémi a jelölt.

Korózs Lajos a közös értékekkel, szemlélettel indokolta a döntést. Programjuk szinte teljes mértékben megegyezik, azonos a szemléletük  az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a nyugdíj területén- tette hozzá.

Kertészné Kormos Noémi 2014. áprilisában csatlakozott a DK-hoz, azt mondta ebben a pártban találta meg azokat az értékeket, melyeket képviselni szeretne. Legfőbb programpontjaiban a társadalomban és a vidéken megjelenő problémákra keresi majd a választ. Véleménye szerint a társadalmi problémák legjobban az oktatásban ütköznek ki, ezt az ezen a területén végzett munkája során is tapasztalta. A sajtótájékoztatón elhangzott, emelni kell a vidéki élet színvonalán, ezen fognak dolgozni.

Az MSZP országgyűlési képviselője hozzátette – még várják azoknak a pártoknak a jelentkezését, akik koalícióra kívánnak lépni velük. Tehát még nem végleges, hogy csak a fent említett két párt fogja alkotni a koalíciót a 2018-as választáson.