Bodza inni, bodza enni!

A bodzából igen finom szörpöt lehet készíteni, sőt, a limonádénkat is fel tudjuk dobni vele. De nem csak finom ital készíthető belőle, hanem ételeinket is megízesíti ez a növény.

Itt egy szuper recept, a bodzavirágos palacsintagolyó!

(Tipp: Egyéb gombócba – például túrógombócba is – isteni ízt csempész a bodzavirág, próbálja ki, megéri!)

Recept:

Készítsünk sűrű palacsinta tésztát (1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 evőkanál cukor) majd keverjük bele a kisebb darabokra aprított bodzavirágot. Az így kapott tésztát kanállal szaggassuk bő forró olajba, majd süssük őket aranybarnára. Hamar elkészül ez a különleges csemege, melyet egy kis porcukorral hintve, bodzaszörp mellé, friss gyümölcsökkel körítve fogyaszthatunk.