Böjti ételeket kóstoltak Andornaktályán

Az adventi időszak állandó programja Andornaktályán a Böjti Ételek Fesztiválja. Az idén immár hetedik alkalommal jött össze a falu apraja- nagyja a főtéren, hogy a civil szervezetek tagjai által készített böjti ételeket kóstoljanak.

főkép

Volt itt minden, ami szem szájnak ingere. Mákos guba, bejgli, sütőtök és halászlé és még sok egyéb finomság. A testvértelepülés Fülekkovácsi sátrában szlovák ételekkel várták az érdeklődőket. A rendezvényt Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki beszédében röviden értékelte az évet. Szerinte országosan három fontos dolgot érdemes kiemelni  2017-ből. A vizes világbajnokságot, a nyugdíjprémiumot és , hogy sikerült megvédeni keresztény értékeinket.

P1850077

Szűkebb környezetünk legjelentősebb eseménynek azt tartja, hogy 2017 tavaszán elkezdődött az M25-ös elkerülő út építése. Vámosi László polgármester szerint is ez volt a legfontosabb dolog a falu életében az idei évben. A tervek szerint 2018-ban elkészül az út északi szakasza- és a közelmúltban átadott mezőkövesdi elkerülővel együtt-  így megszűnik az átmenő forgalom Andornaktályán.