Civil szervezetek és vállalkozások képviselői találkoztak

A Füzesabonyi Civil Kerekasztal Alapítvány szombat délután fórumra várta a füzesabonyi civil szervetek és a városban működő vállalkozások képviselőit a hely iparűzési adó célirányos felhasználásáért. Ugyanis egy 2015-ös rendelet lehetővé teszi, hogy jogi és gazdasági szempontból is alkalmasnak talált civil szervezeteket a gazdasági társaságok helyi iparűzési adójuk 1%-ával támogassák.

P1900612

A Támogatlak fórum lehetővé tette, hogy az alkalmasnak talált 10 szervezet  tevékenységével és eredményeivel megismerkedjenek a résztvevő vállalkozások és kiválaszthassák a támogatni kívánt szervezetet.

A célzott felhasználásra az a vállalkozás tehet  javaslatot, akinek az éves iparűzési adóbevallásában legalább 100 ezer Ft adófizetési kötelezettsége keletkezett. A felhasználási javaslatban jelölhető az éves helyi iparűzési adóbevallásban szereplő adó összegének 1%-a, de legfeljebb 20.000 Ft. Az adózó csak egy javaslatot tehet.

A civil szervezet közül az a szervezet lehet kedvezményezett, amely  füzesabonyi székhelyű,  pártoktól független, azoktól támogatást nem kap, országgyűlési és helyi képviselőjelöltet az utolsó választáson nem állított és nem támogatott, valamint nyilatkozik arról, hogy esedékes köztartozása nincs, valamint arról is, hogy a felhasználási javaslatot benyújtó adózóval, semmiféle alapítói, vagyoni, irányítói, ellenőrzési kapcsolata és kötelezettsége nincs.