Dénes Szabolcs a harmadik helyen végzett az országos versenyen

A „Kerékpáros Iskola Kupa” közlekedési verseny országos döntőjének adott otthont Eger május 9 és 11-es között. Az a 40 felső tagozatos diák versenyzett, akik a megyei döntőkben az első helyen végeztek. Heves megyét Szabó János tanár úr tanítványai a maklári Cs. Némteh Sarolta és a füzesabonyi Dénes Szabolcs képviselte.

P1900684

A Kerékpáros iskola Kupát évtizedek óta megrendezi az Országos Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a gyerekek biztonságos közlekedésre neveléséért.

A diákok fiú, lány és csapat kategóriában versenyeztek. Szerdán az elméleti feladatotokkal kezdődött, amikor a diákoknak KRESZ tudásukról kellett számot adniuk, míg csütörtökön gyakorlattal folytatódott. A Kemény Ferenc Sportiskola udvarán ügyességi feladatokat kellett végrehajtani. Az akadályelemek között azok érintése és lábletétel nélkül kellett végig haladni. A szabályossági feladatban egy 3 km-es  városi szakaszt kellett megtenni a versenyzőknek.

P1900729

Az országos verseny pénteken az eredményhirdetéssel zárult.

Lány egyéni kategória:

I.                helyezett: Hajdó Hanna (Hajdú-Bihar megye)

II.              helyezett: Erdélyi Lili (Vas megye)

III.             helyezett: Laczó Fanni (Somogy megye)

Fiú egyéni kategória:

I.                 helyezett: Fedecsku Márton (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

II.                helyezett: Géczi Kornél (Hajdú-Bihar megye)

III.             helyezett: Dénes Szabolcs (Heves megye)

A csapatversenyben a Hajdú-Bihar megyei csapat az első helyet, a másodikat Heves megye, míg a harmadik helyezést a Vas megyei csapat szerezte meg.