Elindult az életpálya ösztönzés

Az önkormányzat csütörtök délután tartotta meg soros ülését, amelyen 14 napirendet tárgyaltak meg a képviselők. Nagy Csaba napirend előtt tájékoztatta a jelenlévőket hogy, Tóthné Veres Noémi május 31-vel lemondott képviselő tisztségéről.

P1910716

A polgármester a Helyi Választási Bizottságot értesítette erről, továbbá felkérte a testületet, hogy gondoskodjon a megüresedett képviselői hely betöltéséről.

Elsőként a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közrend-közbiztonsági beszámolóját tárgyalták meg a képviselők. Szóbeli kiegészítésként Suszter Zsolt kapitány elmondta: 2017-ben azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy garantálják a lakosság szubjektív biztonságérzetét, valamint csökkenjen a bűnesetek száma a városban.

P1910721

Tavaly 228 regisztrált bűncselekmény miatt indítottak eljárást. Az állomány migrációs határőrizeti feladatokat is ellátott, de így sem csökkent a rendőri jelenlét a közterületeken. Kiemelt feladat évek óta a közlekedési szabályok betartatása és a balesetek megelőzése. Képviselő kérdésre Suszter Zsolt rendőr alezredes elmondta: a  köztéri kamerák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a vasúti aluljáróban elhelyezett térfigyelők segítségével már rablót is sikerült fogniuk.

Ezt követte a Heves Megyei Vízmű Zrt. beszámolója. Széplaki Csaba helyi kirendeltség vezető hangsúlyozta: folyamatosan törekednek a vízminőség javítására.

P1910730

Új tűzcsapokat szereltek fel, rendszer szinten zajlik a vezetékek felújítása, a szennyvízhálózatba  modern szivattyúk  kerültek beüzemelésre.  Pusztaszikszón zajlik az ivóvíz és szennyvízbekötés.  A képviselők elfogadták az önkormányzat tulajdonában álló három gazdasági társaság 2017-évi pénzügyi beszámolóját. Juhász József bejelentette: június 30-ával  lemond a FÜV. Kft vezetéséről, Nagy Csaba  az önkormányzat és a város  nevében megköszönte az ügyvezető eddigi munkáját.

P1910747

A képviselők döntöttek civil szervezetek támogatásáról is. A Pöttömke Alapítvány 200 ezer –Füzesabonyi Természetbarát Egyesület 200 ezer,  és a Hunnai Rex Németjuhász Kutyaklub  számára 100 ezer forintot szavaztak meg.

P1910725

Zárt ülésen tárgyaltak az Életpálya ösztönző projektre beérkezett kérelmekről is. Erre a projektre azok a 18-35 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik a városban hiányszakmának számító munkát kívánnak végezni. A résztvevők egy éven keresztül havi 50 ezer forintos támogatásban részesülnek. Most három beadványról döntöttek: óvoda-pedagógus, informatikus és kereskedelmi alkalmazott fiatal önálló életkezdéséhez nyújt a város támogatást.