Elképesztő izgalmak a férfi kézilabdamérkőzés hajrájában

Mobil EKG mérő készülékkel ügyel ezentúl a Füzesabony SC a sportolóira. A Sanatmetal Kft. a közelmúltba ajánlott fel 50 db saját fejlesztésű készüléket sportegyesületek számára, hogy ezzel is megakadályozza a hirtelen szívhalát  a sportolók között, ebből került egy az FSC-hez. A közelmúltban egy kézilabdás meccs közben bekövetkezett halála sarkalt a felajánlásra az egri céget.

A készülék intelligens algoritmusának köszönhetően kompakt EKG mérést végez, megbecsüli a stroke és a – világon egyedülálló módon – a hirtelen szívhalál kockázatát, de méri a véroxigén szintet is. A WIWE-val bárki, bármikor egyszerűen elvégezheti a mérést, kiértékeléséhez pedig csak egy okostelefonra és az applikációra van szükség. A Sanatametal Kft. készülékét Petővári József az FSC ügyvezető elnöke adta át Hevér Tibor kézilabdázónak vasárnap délután a Füzesabony SC – Fehérgyarmat találkozó előtt.

P1820526

A várakozásnak megfelelően színvonalas, szoros első félidőt produkáltak a csapatok a Juhász’99-FSC – Fehérgyarmati VSE NB-II-es férfi kézilabdabajnokság felsőházi rangadóján. Potyogtak a gólok mindkét oldalon, de egyik gárda sem tudott több góllal ellépni. Ha nem is megnyugtató, de 2 gólos előnnyel mentek a szünetre Hevér Tibiék.

P1820542

Pazar gólokkal és remek védekezéssel indult a második játékrész mindkét oldalon. György Gábor abonyi hálóőr remek védéseivel, a hátán vitte a csapatát. Az 51. percben már 6 góllal vezetett a Füzesabony. Odakint esett az eső, a csarnokban pedig záporoztak a hazai gólok. Aztán jött a 8 perces FSC-s gólcsend. Az utolsó percben közel álltak az egyenlítéshez a fehérgyarmatiak, de kontrából bebiztosították a győzelmet a hazaiak.

P1820545

Juhász’99-FSC – Fehérgyarmati VSE 28:27 (16:14)