Elkezdődött az érettségi a REZSI-ben is

Füzesabonyban az Egri SZC Remenyik Zsigmond Gimnázium és Szakgimnáziumban hétfőn összesen 38 fő tesz írásban érettségi vizsgát magyarból. 24 diák az intézmény nappali tagozatos tanulója, 14 fő pedig az iskola esti képzésén vett részt.

P1900619

A középszintű magyar érettségi első részében egy szövegértési és egy szövegalkotási feladatot kaptak a diákok. A második részben az érettségizők két szövegalkotási feladat közül választhatnak. Az egyik választható feladat egy érvelés egy megadott közéleti, kulturális, életmódbeli kérdésről három-öt érvvel, 120-200 szó terjedelemben. A másik feladat egy hétköznapi műfajú, szintén 120-200 szavas szöveg megírása. Mindkét feladatra 90 percet kapnak a tanulók.

P1900615

Az idei érettségi első részében “A barátság szociológiájáról” szóló könyvismertető cikket kaptak a magyarból középszinten érettségizők – ez alapján kell megoldaniuk tíz feladatot.

P1900614

A második 90 percben például lerobbant épületekről, hiányzó intézményekről írhatnak levelet lakhelyük önkormányzati képviselőjének. Az érvelési feladatban a diákoknak olyan „újabb igényekhez, szokásokhoz, nemzetközi trendekhez” kapcsolódó ünnepekről kell értekezniük, mint a Valentin-nap vagy a halloween, 120-200 szavas szöveget kell alkotniuk.

Forrás: eduline.hu