Évnyitó szakmai konferenciát tartott az Egri SzC

Az Egri Szakképzési Centrum nyolc tagintézményében kezdődött el a tanév szeptemberben, ehhez kapcsolódva tartotta meg tanévnyitó szakmai konferenciáját a Heves Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottsággal. Az eseményen részt vevő intézményvezetők képet kaphattak a megye szakképzéséről, munkaerő-piaci igényeiről és a lehetőségekről.
P1970306

Megyei Szakképzési Tanévnyitó konferenciát tartottak pénteken a Megyeházán, ahol az Egri Szakképzési Centrumhoz tartozó intézmények vezetői, munka-erőpiaci szakemberek és vállalkozások ismerhették meg a szakképzésben eddig elért eredményeket, valamint a 2018/19-es oktatási évre kitűzött célokat.

Az Egri Szakképzési Centrumban közel 200 szakmát lehet elsajátítani a piac igényeinek megfelelően, mind az alapképzésben, mind a felnőttoktatásban. A magas szintű munkát digitális oktatócsomagokkal segítik többek között – mondta Fábri Eufrozina főigazgató. Mindemellett tanévkezdésig 2 milliárd forintot fordítottak oktatás és infrastruktúra fejlesztésre. Kiemelt feladatuk között szerepel a pályaorientáció ebben a tanévben is.

P1970305

Heves megyében erős az ipar és feldolgozóipar, ugyanis ezeken a területeken komoly beruházások történtek az elmúlt időszakban, ami miatt még több szakképzett munkaerőre van szükség – ezt már Fülöp Gábor, a Heves Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke mondta. Hozzátette – a szakképző iskolák alapvetően teljesítik a piac igényét.

A bizottság elnöke kiemelte jelentős a munkaerőhiány a gépipar, az egészségügy és a turizmus-kereskedelem területén. A konferencián a jelenlévők tájékoztatást kaphattak még az európai uniós források keretében folyó foglalkoztatási, képzési programok és a helyi együttműködések eredményiről, a duális képzésről.