Gyors ítélet, példás büntetés

A Hevesi Járási Ügyészség nem egészen két héttel az általa elkövetett rablótámadás után, bíróság elé állította azt a 19 éves fiatalt, aki egy Heves megyei településen próbált meg kirabolni egy járókelőt.

A férfi 2019. február 14-én az esti órákban Tarnaörsön az utcán, hátulról egy rúgással leterítette az arra közlekedő sértettet, majd a földön fekvő férfi arcát ököllel ütni kezdte, miközben pénzt követelt tőle. Amikor sértett közölte vele, hogy nincs nála pénz, a vádlott nem hitt neki, és az ütlegelését folytatva továbbra is az értékei átadását követelte. A bántalmazásnak végül egy rendőrjárőr érkezése vetett véget.

A Hevesi Járási Ügyészség a fiatal férfit a tegnapi napon rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a vádlottat 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerőre emelkedett.