Három ütemben újítják fel az északi városrész főbb útjait

Mint már megírtuk itt és itt az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hozzálátott az északi városrész fő közlekedési útvonalainak számító Kerecsendi-Szihalmi és a kábelposta bekötő útjainak a teljes felújításához. Ezek az útszakaszok állami fenntartásban vannak és több évtizede nem végeztek rajtuk nagyobb rekonstrukciós munkákat. A beruházás három ütemben valósul meg.

P1900960

Első lépésben 2017 júniusában a vasúti átjáró és a Maklári út közötti szakaszt csinálta meg a közútkezelő. A második ütem május 7-én indult el és várhatóan egy hónapon keresztül tart majd a Maklári úti kereszteződéstől egészen a Kerecsendi úti kábelpostáig. A Területfejlesztési Operatív Program finanszírozásában a szintén közútkezelő végzi a munkákat. A záró ütemben pedig felújítják a bekötő utat valamint a Kerecsendi út fennmaradó szakaszát a kábelpostától a Pikopack Zrt-ig. Ezt a beruházást az önkormányzat Ipari Park projektjének keretében valósítják meg, várhatóan az ősszel kezdődőnek el a munkálatok.

P1900958
Minden esetben visszamarják az aszfaltréteget, majd két kopóréteget húznak az útra. A munkavégzés során nemcsak az utak újulnak meg, hanem felújítják a buszöblöket, útburkolati jeleket festenek és megújul az útpadka is.