III. Besenyőtelki Fogathajtó Verseny

Magas színvonal, szervezettség és jó hangulat jellemezte a megyei fogathajtók záró versenyét. A verseny igazi társasági eseménnyé nőtte ki magát. E napon a szakmai rész mellett volt kirakodóvásár, egész napos  malacsütés, vásári szórakoztató programok, a mulatni vágyóknak pedig három zenekar húzta a talpalávalót. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, hisz nekik volt kézműves foglalkozás, ugrálóvár és pónilovagoltatás is.

P1790689

A versenyen 41 fogat vett részt. Az ebédszünetben pedig a polgármesterek hajtását nézhette a szépszámú közönség.

A helyi fogatosok közül CAN-D Egyesfogatban Karkus Jánosné Dani Odett szerepelt a legjobban, e kategóriát megnyerte.

fokep (1)

Dani Marcell Balázs  pedig a CAN-C Kettesfogatok versenyében lett bronzérmes, ebben a kategóriában a besenyői fogatosok között Ragó Zsolt 6. , Csintalan Imre 7. , Kerekes Attila 9. , Kovács Lénárd pedig a 12. helyen végzett.

A CAN-D Kettesfogatok között ifj. Karkus János a pontszerző 6. helyet szerezte meg.

Az éves összetett versenyben pedig az alábbi sorrend született:

I.                    Tóth Alajos /Vámosgyörki Egyesület/

II.                  Kiss Sándor/Vámosgyörki Egyesület/

III.                Ragó Zsolt /Besenyőtelki Lovas Hagyományőrző Egyesület/

IV.                Kovács Lénárd /Besenyőtelki LHE/

V.                  Csintalan Imre/Besenyőtelki LHE/

DSCF8239

Megyénket az első három helyezett képviseli az országos fogathajtó versenyen, melyre  Tolna megyében Tamásiban kerül sor.

Dr. Fejér Barna zsűrielnök, nemzetközi fogatbíró, a Magyar Lovas Szövetség fogathajtó szakbizottságának tagja az alábbiakban foglalta össze véleményét a nap végén:

– A Besenyőtelki LHE által rendezett fogathajtó versenyek utolsó fordulójában a nagyszámú támogató és nézősereg kézzel fogható segítségének köszönhetően a fogathajtók nagyszerű lehetőséget kaptak arra, hogy sportszerű körülmények között döntsék el a megyei bajnoki cím és végső helyezések sorsát.

Mindenképpen meg kell említenem, hogy egyik volt kedves tanítványom Ragó Zsolt a szervező munkájáért, a lovassportért végzett tevékenységéért különdíjban is részesült. Gratulálunk neki és  szervezőtársainak a nagyszerű rendezvény lebonyolításáért!

Uri József