Informatikai verseny a Remenyikben

Az Egri SZC Remenyik Zsigmond Gimnáziuma és Szakgimnáziuma informatika versenyt szervezett 8. osztályos tanulóknak.

Garamhegyi Gábor, a verseny fő szervezője a következőket mondta: célunk az volt, hogy felkeltsük az általános iskolás tanulók informatika iránti érdeklődését. Megismertessük a tanulókkal az informatikatudomány sokrétűségét, és megmutassuk a szakmai informatika érdekes oldalát. Fontosnak tartjuk azt, hogy a problémamegoldó képességük kipróbálásával sikerélményhez juthatnak a tanulók, amely fontos tényezője lehet a további informatikai munkájuknak.

A verseny két részből állt, az online fordulót 24 diák írta meg a saját iskolájában. A tesztjellegű feladatsor az elméleti tudást valamint logikai készséget mérte föl.

A helyi középiskolában – 2017.01.26-án – megrendezett döntőbe az online forduló eredményei alapján tíz tanuló jutott be a térség öt általános iskolájából. Itt három területtel találkoztak a diákok. Elsőként egy komplex Excel feladatot kellett megoldaniuk, majd egy logikai-programozási játékot teljesítettek, végül pedig egy online-tesztet töltöttek ki. A pontszámok összesítése után kialakult verseny végeredménye:

  1. Bartizál Sándor – Kisnánai Szent Imre Általános Iskola
  2. Császár Martin – Kompolt-Nagyút Általános Iskola
  3. Méhész Luca – Kompolt-Nagyút Általános Iskola

A verseny résztvevői pendrive-ot, hangszórtó,  bluetooth-os egeret vehettek át.