Ingyenes informatika és angol tanfolyamok a Városi Könyvtárban

Az internet ma már mindennapjaink részévé vált, ahogyan az angol nyelv használata is. Ezeknek elsajátításában nyújtanak segítséget az EFOP-3.7.3-16-2017-00147 számú Nyiss a könyvtárral a tudásért című pályázat keretében megvalósuló tanfolyamok.

bty

Bessenyei Éva – a két kurzus vezetője – a füzesabonyi könyvtár dolgozójaként kapcsolódott be a pályázatba. A képzésekről az alábbiakat mondta:

A jelenleg is futó kezdő informatika foglalkozások havi egy alkalommal vannak, öt hónapon keresztül jelenleg pénteken 1400-1800. Az utolsó foglalkozás júniusban lesz. A tanfolyam résztvevői az informatikai alapok elsajátítása mellett és után már biztonsággal tudják használni a számítógépet és az internetet illetve annak minden előnyét élvezni tudják. Pl.: Skype, Messenger, Viber és Facebook, Instagram a teljesség igénye nélkül. Google szolgáltatásainak kihasználása: Google drive; google search; google translate; google maps. Biztonsággal használják az útvonal tervezőket, menetrendeket /busz, vonat, hajó/Tudnak online letölteni. Használják a NAV felületét, ügyfélkaput és az álláskeresési portálokat. Emellett bepillantást nyernek az okostelefon és tablet használatába is.

dav

A haladó informatikai foglalkozás július hónapban fog elindulni, a fenti ismereteknek a kibővítése, kiegészülve a szövegszerkesztés és táblázatkezelés ismereteinek magasabb szinten való elsajátításával és a PowerPoint alapszintű megismerésével.

Ez utóbbi foglalkozásra várjuk az érdeklődők jelentkezését, főként Gyesen, Gyeden lévő anyukák és munkanélküliekre számítunk, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak mindennapjaink informatikai kihívásaival. 

Az angol-kezdő foglalkozás/tanfolyam: teljesen az alapoktól kezdte az angol nyelv elsajátítását, ami egy 10 hónapos foglalkozássorozat/tanfolyam; minden hónapban egy alkalommal 4óra péntekenként 1500-1900-ig. Itt elsajátíthatják az alapvető kifejezéseket, bemutatkozás és vásárlás, utazás, rendelés étteremben, szoba foglalás-elfoglalás/pl.:Chek-in/ témakörökben és így már sikeresebben el tudunk boldogulni utazásaink során, természetes mindezek mellett alapvető nyelvtani elemeket is elsajátítunk.

bdr

A foglalkozások/tanfolyamok mindenki számára elérhetőek és ingyenesek!

Érdeklődni a fuzkonyv@freemail.hu e-mail címen vagy a 36/341-928-as telefonszámon lehet.

A programok az EFOP-3.7.3-16-2017-00147 számú Nyiss a könyvtárral a tudásért című pályázat keretében valósulnak meg.

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA