Ismertették a piac területére vonatkozó rendezési tervet

A Zöld városközpont sikeres megvalósítása érdekében jogszabályi kötelességének eleget téve Füzesabony Város Önkormányzata lakossági fórumra hívta a helyieket kedd délután, ahol ismertetésre került a  piac területére vonatkozó új rendezési terv. A módosítás célja, hogy összhangba kerüljön a hatályos rendezési terv a nyertes pályázattal.

P1870235

A Zöld városközpont projektben a Rákóczi út teljes hosszában megújul, parkolóhelyek épülnek, átalakítják a vasútállomás előtti teret, valamint a buszmegállót és ezzel együtt a buszközlekedést is. Mindezek mellett városhoz méltó körülményeket teremtenének a piac környékén is, aminek érdekében az önkormányzat már megvásárolt három ingatlant, melyeknek  helyén parkolókat alakítanak ki ezzel könnyítve a parkolást és a megközelítést.

P1870247

Az előzetes terveket a megjelentek megtekinthették, összességében elégettek voltak.  A Zöld Városközpont végleges tervei március végére, április elejére készülnek el, amit az önkormányzat lakossági fórumon fog bemutatni. A kivitelezés várhatóan 2018. augusztusában kezdődik el.