Ittasan vezetett, majd nekiütközött az orvosi rendlelő kerítésének

A Füzesabonyi Járásbíróság B. Á. I. rendű vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt 750.000,- forint pénzbüntetésre ítélte, és egy év hat hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta. A bíróság B. Z. II. rendű vádlottat járművezetés tiltott engedésének vétsége miatt 320.000,- forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a fuzeshirek.hu-val Dr. Puskás Csilla az Egri Törvényszék Sajtóosztályának szóvivője.

besenyo
Képünk illusztráció.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott 2017. október 16-án 21 óra körül megivott három liter sört. A vádlottak másnap reggel Besenyőtelek belterületén a II. rendű vádlott tulajdonát képező Opel Astra típusú gépjárművel úgy közlekedtek, hogy annak vezetését a II. rendű vádlott az előző napi italozás miatt még láthatóan ittas állapotban lévő I. rendű vádlott részére átengedte. Az I. rendű vádlott Besenyőtelken előzésbe kezdett, ekkor azonban észlelte, hogy az előtte közlekedő gépkocsi szintén előz, ezért az I. rendű vádlott az ütközés elkerülése érdekében a gépkocsit balra kormányozta, ennek hatására elveszítette uralmát a jármű felett, és az árokba hajtott, ahol nekiütközött egy betonoszlopnak és a háziorvosi rendelő kerítésének is. Az I. rendű vádlott szervezetében a vezetés idején szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ítélet a II. rendű vádlott vonatkozásában jogerős lett, míg az I. rendű vádlott vonatkozásában az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása, az I. rendű vádlott és védője pedig enyhítés érdekében fellebbeztek. Az ügy az Egri Törvényszéken fog folytatódni.