Jelzőlámpás kereszteződés és új gyalogosátkelő segíti a közlekedést a Sas úton

Hivatalosan is átadták a forgalomnak a jelzőlámpássá alakult Sas út – Kertész út – Kistályai úti kereszteződést és az új gyalogátkelőhelyet. Az utóbbit a közelben működő megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég dolgozóinak kérésére alakítottak ki Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének közbenjárásával.

_U6I6437
Fotó: Nemes Róbert, egerhirek.hu

Már hivatalosan is használható a jelzőlámpássá alakított Sas út – Kertész út – Kistályai úti csomópont. Átalakítását a forgalombiztonság növelése tette szükségessé. Ezentúl közlekedési lámpa irányítja a forgalmat a három út találkozásánál, valamint a vasúti kereszteződésen való átjutást is az azzal összhangban működő jelzőlámpa segíti.

A 317 millió forintos, hazai forrásából megvalósult projektben csomóponti csatlakozását alakítottak ki a kerékpárutaknak, valamint ehhez gyalog- és kerékpárút híd építését is elvégezték – mondta Szabó Zoltán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Közel ezer tonna aszfalt került bedolgozásra, 3600 négyzetméteren avatkoztunk be, épült majdnem 1 km gyalog- és kerékpárút. Ezek a kerékpárutak csatlakoznak a városi fejlesztésekhez, tehát mind a három irányból Sas út, Kertész út, illetve a Kistályai útról is kerékpárút érkezik ebbe a csomópontba, itt már az összeköttetések elkészültek.

Ebben a csomópontban egy új gyalogátkelőhelyet is kialakítottak, ugyanis a közelben működik egy 110 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztató cég, akiknek eddig problémát okozott az úttesten való átkelés a zebra hiánya miatt., mind munkába menet, mind hazafelé menet. Ezt az igényüket akkor vetették fel, amikor Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a cégnél tett látogatást.

_U6I6413
Fotó: Nemes Róbert, egerhirek.hu

Nyitrai Zsolt a látogatás során ígéretet tett a közbenjárására és a kialakításra. Az átadón azt mondta:

Én megkerestem Habis László polgármester urat ezzel a kérdéssel, aki nagyon segítőkész volt és tegnap kapta meg ez a zebra a használatba vételi engedélyt. Ezért vagyunk itt mai napon, a zebra létrejött, megígértük, megcsináltuk és azt javaslom, menjünk is át a zebrán!

A Főnix MMK Nonprofit Kft. 110 alkalmazottjával közösen avatták föl az új gyalogátkelőt.