Jobbik-LMP: kamupártok és a kamujelöltek

Közös sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika és a Jobbik hétfőn Egerben a Dobó téren. Az LMP-t Komlósi Csaba országgyűlési képviselő jelölt, a Jobbikot pedig Mirkóczki Ádám honatya képviselte a sajtó nagy létszámban megjelent munkatársai előtt.

Clip0512T01

Csarnó Ákos, akit az LMP delegált az egri Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodába (OEVI) elmondta: Egerben 35 jelölt került fel a szavazólapra, de a számuk változhat a benyújtott jogorvoslatok miatt. Ez a nagy szám szerinte azzal indokolható, hogy több olyan szervezet is állított jelöltet, amelynek eddig semmiféle politikai múltja nem volt. Vélelmezte, hogy ezek a “pártocskák”, a választási kampányban felhasználható jelöltenkénti 1 millió forintos támogatást akarják megszerezni és nem végeznek politikai munkát. Többeknél gond volt az ajánló aláírások hitelességével is, amit ők jeleztek viszont az OEVI-ben, de leszavazták őket.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő sérelmezte, hogy pont a választások törvényes lebonyolításáért felelős OEVI nem jár utána ezeknek az eseteknek, pedig nagyon sok aláírási íven szembetűnő, hogy trükköztek az ajánlásokkal. Ezért a Jobbik a választások tisztaságának megőrzéséért, nemzetközi megfigyelőket (EBESZ) kér Heves megye 1-es választókerületébe. Komlósi Csaba LMP jelölt úgy véli, nem véletlen, hogy épp a billegő körzetekben szaporodtak meg a jelöltek. Szerinte a kormánypárt így akar lemorzsolni szavazatokat az ellenzéktől.