Jól sikerült az első mezőtárkányi fogathajtó verseny

Első alkalommal rendezték meg a Mezőtárkányi Fogathajtó versenyt, amely új belépőként a Heves Megyei Bajnokság 3. fordulója is. A lovaseseményre rengetegen voltak kíváncsiak.

P1920281

A megméretetésre 18-an neveztek be C és D kategóriában egyes és kettes fogatban, valamint D kategóriában póni egyes és kettes fogatban.  A szervezéshez szakmai segítséget nyújtott Ragó Zsolt és Juhász Péter, akik maguk is fogathajtók.

P1920310

Az eseményen jelen volt Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője is, aki felült a Ragó Zsolt által hajtott fogatra Tóthné Szabó Anita polgármester társaságában és megnézték a pályát, ami a versenyzők elmondása alapján igen technikásra sikerült.

P1920312

Tóthné Szabó Anita elmondta a rendezvény létrejöttét egy pályázat valamint sok önkéntes segítette. Ők a versenyzők és a vendégek kiszolgálásában serénykedtek, több üstben készült az ebéd, kilencféle fogás közül lehetett választani.

A kilátogatókat a fogathajtás mellett kísérő programok is szórakoztatták, volt  pónilovaglás, ugrálóvár, valamint  délben „Jó ebédhez szólt a nóta” Báder Ernővel és cigányzenekarával , valamint Kalina Enikő nótaénekessel.

Este sem maradnak program nélkül, fellép a Kilenctől délig, Kalapács József, Rudán Joe és az Akusztika zenekar, majd utcabál zárja az első fogatható versenyt.