Kilencszázmillió Ft-ból újul meg a Berva-völgyi iparterület

Az 1950-es éve eleje óta működik a Berva-völgyi iparterület és azóta ad munkát a környéken élőknek. Az ipari parkban jelenleg 40 vállalkozás működik és foglalkoztat majd 600 munkavállalót. Most sikeres pályázati forrásnak köszönhetően fejlesztik az iparterületet, valamint a déli iparterület – jelentette be Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője és Juhász Attila Simon Felsőtárkány polgármestere.

P1850573

A sikeres pályázás köszönhető annak is, hogy stabil lábakon áll a település, hiszen 2012-ben a kormány 30 millió forint adósságtól szabadította meg Felsőtárkányt és a vállalkozások által befizetett adók miatt is biztos a település gazdálkodása. A honatya elmondta a település története legnagyobb ipari fejlesztése előtt áll. A döntés előtt a település polgármestere a helyi polgárokkal és a vállalkozásokkal egyeztetett a fejlesztési tervekről, ennek alapján született meg a határozat az ipari park létrehozásáról, ami növeli a településen és a térségben élők foglalkoztatási esélyeit. Nyitrai Zsolt hozzátette: a sikeres félmilliárdos TOP-pályázat mellett nemrégiben újították fel 40 milliórt a területhez vezeteő utat is.

 

A közel fél milliárd forintos pályázati forrásnak, önkormányzati támogatásnak és a vállalkozások hozzájárulásának, valamint az ÉMÁSZ 200 millió forintos ráfordításának köszönhetően majd 900 millió forintból újul meg a terület infrastruktúrája, mint a belső úthálózat, elektromos hálózat, víz-és szennyvízhálózat.

P1850563

 

A tervek várhatóan a tavaszra elkészülnek és már idén elkezdődik a munka a területen, ahová a befejezés után várják a vállalkozókat, hiszen jelenleg 50 %-os a kihasználtsága.