Kiemelten ügyelnek a Tisza-tó környékének biztonságára

A tíz éve működő Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság idei első ülést tartotta meg a poroszlói Ökocentrumban. A bizottság célja, hogy összehangolja a Tisza-tó partján érintett főkapitányságok – Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságok munkáját a Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével a turisztikai szezon alatt. A koordinációs feladatokat idén a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság látja el.

Clip0401T01

Dr. Széchy Zsolt r. ezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta: a bizottság munkája eredményesnek mondható,a 2015 és 2016-os évben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Elsődleges feladatuknak tekintik a helyben élők és a turisták biztonságérzetének növelését.

A turisztikai szezon alatt fokozottan együttműködnek a polgárőrséggel, a mezőőrséggel és a Vízügyi Igazgatósággal valamint ettől az évtől kezdve a Magyar Autóklubbal és a Bűnmegelőzési Tanáccsal.

A Bűnmegelőzési Tanács munkatársaival találkozhatnak a kikötőknél és a nagyobb strandokon, ahol a Bike Safe programban a kerékpárjaikat is regisztrálhatják.