Kínából Füzesabonyba telepítette a üzemét a Consystec GmbH

Füzesabonyt választotta telephelynek a táblákat, eligazítórendszereket és táblatartó elemeket gyártó német Consystec GmbH. A Nyugat Európában ezen a területen piacvezetőnek számító CNC esztergályozással foglalkozó cég eddig Németországban gyártotta terméket, valamint Kínában végeztetett bérmunkát. Az utóbbi időben már nem volt jövedelmező a cég számára a kínai bérmunka, ezért közelebb kívánta hozni a gyártást a piachoz. Észak-Magyarországon kerestek zöldmezős ipari parkot, ami jelenleg Füzesabonyban kialakítás alatt áll, de addig amíg elkészül egy ideiglenes helyen kezdtek a gyártásba, az Axiál volt bemutatóterménél.  A jelenleg hat főt foglalkoztató üzemet csütörtökön adták át, a cégvezetés hosszútávra tervez a településen.

P1930881

Nagy Csaba polgármester az átadón emlékeztetett arra a választási ígéretére, hogy Füzesabonyban ipari park fog létesülni, aminek a kialakítása már elkezdődött.

P1930890

Hozzátette – a mostani üzemavatóból is látszik, vannak érdeklődő cégek az ipari parkra. Már több cég jelezte letelepedési szándékát, amelyek újabb munkahelyeket jelentenek a városnak és vonzáskörzetének.