Lépjen kapcsolatban velünk

Kormányinfó: március 1-ig maradnak a jelenlegi szabályok

Kormányinfó: március 1-ig maradnak a jelenlegi szabályok

Kormányinfó: március 1-ig maradnak a jelenlegi szabályok

Ez a cikk több, mint 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A szerdai kormányülés friss bejelentéseit közli csütörtöki online Kormányinfóján Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, köztük is a legfontosabbat, hogy milyen szabályok szerint folytatódhat az élet hétfőtől.

A kormány meghallgatta az operatív törzs beszámolóját, amely szerint sikerült kordában tartani a járványt, de bármilyen lazítás még drasztikusabb későbbi korlátozásokhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt, március 1-ig. A rendkívüli jogrend meghosszabbítása is szükséges, ezért a parlamenthez fordulunk.

November 7. óta vannak érvényben az aktuális korlátozások – így a kijárási tilalom este 8 után, a maszkviselési kötelezettség, a gyülekezési tilalom, az éttermekre, szállodákra, rendezvényekre vonatkozó szabályok – Magyarországon, ezeket a kormány már kétszer meghosszabbította, legutóbb február 1-ig. A vendéglátóiparban többen elégedetlenségüknek adtak hangot, és azt mondták, akkor is kinyitnak februártól, ha büntetést kapnak ezért.

A szerdai kormányülést követően – sokan felfigyelhettek rá – nem készült miniszterelnöki videó, amely a legfontosabb döntést a korlátozások jövőjével kapcsolatban ismerteti, illetve új szabályokat közöl, ebből következően a bejelentések ideje most jött el.

Az elmúlt napok kormányzati és a szakemberektől származó nyilatkozatok sokasága abba az irányba mutathat, hogy mivel a vírus végső legyőzésében a tömeges oltás – illetve a nyájimmunitás – a kulcs, tömegek “átoltásáról” pedig a vakcinagyártói lassúság miatt egyelőre hónapokig még szó sem lehet, február 1. aligha lehet a fordulat napja, ám kisebb módosítások akár lehetnek is a szabályokban.

 

 

Továbbiak Aktuális kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL