Már előzetesben az aluljárós rabló

Mindössze két napon belül emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki a füzesabonyi vasútállomás aluljárójában kirabolt egy kiskorút. A 30 éves, ózdi illetékességű vádlottat korábban – többek között rablás miatt – több esetben is szabadságvesztésre ítélték. Legutóbbi büntetéséből tavaly ősszel szabadult, de idén januárban már újabb súlyos, esetében akár 12 év fegyházzal is büntethető erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követett el.

P1850954

Mint ismert –  vádlott 2018. január 23-án kora délután a füzesabonyi MÁV állomáson kívánt átszállni egy útcélja felé tartó személyvonatra, de nem volt elég pénze, hogy jegyet váltson rá. Ezért az állomásépület mellett, a sínek alatt átvezető aluljáróba ment azzal a céllal, hogy ott pénzt szerezzen valakitől. A forgalmas, de félhomályos helyen felfigyelt egy 15 éves fiúra, aki falhoz támasztott kerékpárja mellett mit sem sejtve várakozott. A férfi odament hozzá, és bemutatkozás helyett közölte vele, hogy ő most jött a börtönből, majd öklét az arca elé emelve megkérdezte tőle, hogy ki tudná-e segíteni 250 forinttal.

A sértett erre azt felelte, hogy nincs nála pénz, ám a vádlott – aki nem hitt neki – azzal fenyegette, hogy „lerázza”, és ha pénzt talál nála, eltöri az orrát. A megfélemlített fiú ekkor átnyújtott neki egy 1000 forintos bankjegyet.

Szerencsére éppen mellettük biciklizett el egy asszony, aki a történteket látva megállt, és számon kérte a vádlottat, majd kivette a kezéből a pénzt, amit visszaadott a fiúnak. Miközben megmentője eltávozott, a sértett is menekülni kezdett a helyszínről, de a hoppon maradt rabló kiabálva üldözőbe vette. Gyalog azonban nem tudta utolérni, mivel a fiú felpattant a kerékpárjára és elhajtott a közeli boltba, ahol végül menedékre lelt.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség – mint különös és többszörös visszaesőt – rablás bűntettével vádolja a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogott és őrizetbe vett elkövetőt, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség a soron kívül benyújtott vádiratában indítványt tett a terhelt előzetes letartóztatásának elrendelésére is, aminek a bíróság helyt adott, így a vád alá helyezett rabló jelenleg már a büntetés-végrehajtási intézetben várja a tárgyalást – közölte Dr. Konkoly Thege László Heves megyei Ügyészség sajtószóvivője.