Márton napi kiállítás a Magyar Tár Házban

A szihalmi fúvósok kamarazenéjével kezdődött vasárnap a Márton napi program vasárnap a Magyar Tár Házban.  Tíz kortárs szobrász művész munkáit bemutató kiállítás nyílt meg a Szabadkéz Galériában.

Clip0314T01

A tárlaton Segesdi György Munkácsy díjas érdemes művész és tanítványai hozták el alkotásaikat a nyár óta működő galériában. Kótai Tamástól művészeti vezetőtől megtudtuk: személyes barátságon keresztül jött az ötlet egy kortárs kiállító tér létrehozására a Magyar Tár Házban. Az óta ez a harmadik kiállításuk és mögöttük van már egy sikeres művésztelep megrendezése is.

Clip0332T01

Márkus János a tárház igazgatója elmondta: nemcsak a helyiek, hanem a környékbeliek is kezdik felfedezni a Szabadkéz Galériát. Az itt élők igénylik a kultúrát és örömmel tölti el , hogy már nem kell a fővárosba utaznia annak, aki látni szeretne egy színvonalas kortárs tárlatot.

Clip0326T01

A Márton napi rendezvényre meghívást kaptak azon civil szervezetek tagjai is, akik tevékenységükkel a legtöbbet segítenek a tárház működésében.

Clip0339T01

A ludaskása vacsorán  részt a SZIKRA Szihalmi Kreatív Alkotók Egyesülete, a Kis Bocs Baba Mama Egyesület valamint a Szihalmi Nyugdíjasok Baráti Körének tagjai is.