Megújult a Pöttömke Óvoda

124 kisgyerek vehette birtokba csütörtökön a teljes külső felújításon átesett Pöttömke Óvodát. Az épület közel 40 millió forintból újult meg, melyből 30 millió forint pályázati forrásból történt, míg a majd 10 millió forintot az önkormányzat önerőként biztosította. Az összegből megtörtént a teljes tetőcsere, a nyílászárók cseréje és külső szigetelést kapott az épület.

P1790244

Nagy Csaba polgármester beszédében kiemelte, a jövőért dolgoznak és ezzel egyik választási ígéretüknek tettek eleget. 2014-ben célul tűzték ki, hogy a mai kornak nem megfelelő óvodákat felújítják és jó körülményeket biztosítanak a gyerekeknek. Tavaly a telepi Hétszínvirág óvodát, most a Pöttömkét újították fel, de van még mit tenni, itt nem állnak meg. Beszédében köszönetet mondott munkájukért a térség országgyűlési képviselőjének Nyitrai Zsoltnak és a kivitelezőnek Juhász Lászlónak.

P1790190

Már nagyon régen vártuk a felújítást, hogy korszerű környezetben tudjuk a nevelő munkát folytatni a gyerekekkel – fogalmazott Bodnárné Kiss Karolina óvodavezető. A munkálatok ideje alatt össze kellett hangolni a csoportok tevékenységét, hogy minden gördülékenyen menjen, de megérte. Először a tetőt cserélték, ami már elengedhetetlen volt, eddig többször beázással küzdöttek, majd jöttek az ablakok és végül a külső hőszigetelés. A szépségen túl, az energiafogyasztáson is meglátszik az elvégzett munka. Érzékelhetően kellemesebb a benti hőmérséklet és kevésbé szűrődik be az utcai zaj.

P1790273

A pöttömkések verssel és tánccal köszönték meg a munkát.

P1790212