Megyei döntőben a füzesabonyi ifjú katasztrófavédők

Eredményesen szerepeltek április 9-én a Teleki Blanka Általános Iskola és a Remenyik Zsigmond Szakközépiskola csapatai az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi ifjúsági verseny selejtezőjén.

A versenyfeladatok katasztrófavédelem mindhárom szakterületét: a tűzoltást, a polgári védelmet és az iparbiztonságot érintették.  Feltételezett tüzet oltottak, egy füsttel telített sátorból sérülteket mentettek, gyakorolták a sérültek ellátását, tűzoltó szakfelszereléseket használtak, kisebb szereléseket hajtottak végre, homokzsákból gátat építettek, játékos formában sportoltak, valamint egy teszt kitöltésével elméleti tudásukról is számot adtak. Az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének bevonásával idén is volt elsősegélynyújtással kapcsolatos állomás, melyen két sérültet kellett a versenyzőknek ellátniuk.

A tét a 2018. katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjén való részvétel kivívása volt, melyet a verseny első három helyezettjei érdemeltek ki. Szerdán drukkolhatunk nekik, hogy jól szerepeljenek a megyei döntőn.

A katasztrófavédelmi verseny egri helyezettjei:

Általános iskolai kategóriában:

  1. Teleki Blanka Általános Iskola, Füzesabony
  2. Országh Kristóf Általános Iskola, Sirok
  3. Lenkey János Általános Iskola, Eger

Középiskolai kategóriában:

  1. Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium, Eger
  2. ESZC Remenyik Zsigmond Gimnázium, Füzesabony
  3. Pásztorvölgyi gimnázium, Eger

A fotókat IDE kattintva megnézheti a Katasztrófavédelem oldalán.