Ismét medvét láttak Füzesabonyban

Kedd délután Mezőkeresztes és Mezőkövesd határában látták azt az anyamedvét egy év körüli  bocsával, ami június 16-án Sajókeresztúr főterén, majd másnap hajnalban Miskolcon bukkant fel- írja a boon.hu. Az állatot folyamatosan megfigyelik a Bükki Nemzeti Park természetőrei, nem terelik, csupán követik és figyelik őket – mondta Nagy Júlia  a Nemzeti Park Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője.

A medve  éjszaka továbbállt. Hajnalban Füzesabony belterületén egy autós találkozott össze az anyamedvével és készített róla videót, azt követően a maci Kál felé vette az irányt. A bocsot nem látták vele – írja a heol.hu

A medvéről készült felvételt a linkre kattintva megnézhető! https://www.facebook.com/nikolett.kovacs.7334/posts/1981569705229003?hc_location=ufi

Ez a felvétel pedig kedden készült Mezőkövesdnél.

https://www.youtube.com/watch?v=huCVajdr0HY

A természetőrök szerint az új élőhelyüket keresik, ahol háborítatlanul élhetnek majd. A hétvégén a Sajó és az autóút között mozogtak, most az autópálya szab határt a haladásuknak, de a szakemberek nem tartják teljesen lehetetlennek, hogy egy áteresznél mégis átkelnek rajta.

A Nemzeti Park munkatársai arra figyelmeztetnek, hogy senki ne menjen a közelükbe, ugyanis az anyamedve félti bocsát és veszélyes lehet. Senki ne menjen a közelükbe! A medve alapvetően kerüli az embert. Megfelelő viselkedéssel és felkészültséggel elkerülhetők az esetleges problémák, ellenben azt nem szabad elfelejteni: a medve nem játék, a medvét el kell kerülni!

medve_plakat_bnpi-page-001