Művésztelep a Magyar-Tár-Házban

Az elmúlt héten kezdődött és három héten keresztül tart az I. Szabadkéz Művésztelep a szihalmi Magyar-Tár-Házban. Az esemény lehetőséget teremt a tizenegy, közöttük több Munkácsy-és Ferenczy–díjas művésznek a műfaji kötöttségek nélküli alkotásra, kapcsolatteremtésre. A művésztelep közös kiállítással zárul augusztus 26-án.

P1940413

Közel két hónappal ezelőtt egy közös kiállítással harangozták be az I. Szabadkéz Művésztelepet a jelenleg Szihalmon alkotó művészek.

Kótai Tamás a művésztelep szakmai felelőse elmondta – ahogy a művésztelep neve is mutatja, kötöttségek nélküli, kollektív alkotómunka lehetőségét biztosítják a tizenegy képzőművésznek, akik az ország minden részéről érkeztek. Az alkotók szabad teret nyernek a kísérletező szemléletre és a gondolkodásra, mint Bandis Barbara Melitta, Fátyol Viola, Ferenczy Zsolt, Gulyás Andrea, Huszár Imre, Kótai Tamás (Munkácsy díj), Szabó Ádám (Munkácsy díj), Szurcsik József (Munkácsy díj) és Tarr Hajnalka.

P1940421

A művésztelepen ott jártunkkor tett látogatást a Cselekvő közösségek országos program egy csoportja. A tanulmányút résztvevői olyan helyszíneket keresnek föl, amely jó példával jár elől, és a saját munkájukba is be tudják építeni a tapasztalatokat.