Nahóczki célba talált Kínában is

Kínába utazni és ott versenyezni nem hétköznapi történet – mondta a Heol.hu-nak Nahóczki Péter szihalmi íjász. Kunming még véletlenül sem a világ a közepe, sőt a hatalmas országon belül sem a legnagyobbaknál szerepel, noha egy 2014-es adat szerint 6,26 millióan lakják. Európából egyedül az ötfős magyar csapat tapasztalhatta meg, milyen a metropolisz Yunnan mezőgazdasági egyeteme által második alkalommal szervezett tradicionális íjász versenyen célba találni. Nahóczki Péternek ez olyannyira sikerült, hogy egyéniben megnyerte a rendezvény első részében lebonyolított kétnapos viadalt.
naho1
Beküldött fotó.
– Az első napon harminc, másnap negyven méterről lőttünk összesen 72 alkalommal a 80 centis lőlapra – részletezte a Heol.hu-nak az „Unicornis” Egri Íjász SE szihalmi világbajnoka. – A felnőtt férfi mezőnyt 78 induló alkotta, közte a nagy kínai bajnokkal, ám rajta kívül is akadtak néhányan, akikre nem ártott odafigyelni. Végeredményben 528 ponttal zártam az élen, a második helyen 477 ponttal végzett helyi versenyző előtt.
Beküldött fotó.
Beküldött fotó.
A harmadik napon az olimpiai lebonyolításhoz hasonló kieséses verseny várt a résztvevőkre, ahol az előbb említett kínai bajnoka nyert, és bár a második helyezett honfitárs Havasi Ferencet száz ponttal előzte meg Nahóczki, a sajátos kiírásból adódóan csak negyedikként végzett. A harminc gárdát felvonultató csapatversenyben a három férfit és két nőt (köztük az egri Mező Anikót) számláló magyar együttes is a negyedik helyen fejezte be a próbatételt.

Az osztályon felüli ellátásban részesült európai küldöttséghez később csatlakozott a Magyar Íjász Szövetség három vezetője is, akik a január 24-én Malajziában rendezendő fesztivál előkészítésében működtek közre. No, az sem lesz hétköznapi történet.