Nálunk, vidéken. Bukta Imre kiállítás Budapesten

A Mezőszemerén élő Bukta Imre képzőművész munkásságát bemutató kiállítást rendezett a fővárosi Kieselbach galéria. Már a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón is szép számmal voltak érdeklődők, szakmabeliek és újságírók, az esti megnyitóra pedig sokan nem is fértek be a főváros egyik legrangosabb aukciós házába.

P2020163

Nem is csoda, hiszen Bukta Imre jelenleg a legismertebb hazai kortárs képzőművész. Műveiben hangsúlyosan jelenik meg lakóhelye Mezőszemere és a falusi világ, ami egy fővárosban élőnek ténylegesen egy másik Magyarországot mutat be. A közel négy évtized alkotói időszakot felölelő tárlatot, három hétig tekinthetik meg az érdeklődők.

P2020148

„A most nyíló retrospektív kiállítás az utóbbi idők legátfogóbb Bukta tárlata, ahol képet kaphatunk Bukta Imre primer környezetére és emlékeire épülő egyszerre karakteres, mégis melankolikusan lírai világból.” írták a szervezők.

P2020121

A Nálunk, vidéken kiállításon került sor az azonos című könyv bemutatójára, amiben a kortárs alkotók és művészettörténészek írásai olvashatók

A sajtótájékoztatón részt vett a Füzesabonyi VTV is, az itt készült riport a hétfői Heti Krónikában lesz látható.