Ne gyújtsa, gyűjtse! Tűzmegelőzési kampány az iskolákban

A tűzmegelőzési feladatokra és az élet védelmére fókuszál a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. közös szervezésében. A program célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy hulladékot égetnek, gyűjtsék azokat szelektíven. A program során felvilágosító előadásokat tartanak az iskolásoknak, szerdán Szihalmon jártak.

Ezzel a filmmel és felvilágosító előadásokkal hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem a szelektív a tűzmegelőzésre és a hulladékgyűjtésre. Annak érdekében, hogy a műanyag hulladékok, ne a kazánba, kályhába kerüljenek, ugyanis a lakástüzek több mint 5 százalékát okozzák. Tájékoztató előadásokat az iskolákban is tartanak, kedden Szihalomon jártak.

P1990859

Az előadáson elhangzott – a műanyagégetés miatt a kéményekben gyorsan és nagy mennyiségben lerakódó kátrány okozza a legnagyobb problémát. Ez a téli folyamatos fűtés miatt folyamatosan izzik, ezáltal könnyen lángra kaphat, így a tűz átterjedhet a padlásra és a tetőszerkezetre is, lakástüzet okozva.

P1990869

A rossz fűtési mód, nemcsak lakástüzet okozhat, hanem környezetkárosító is, valamint a rossz minőségű levegőnek egészségromboló hatása is van.