New York után Füzesabonyban

Nem mindennapi zenei élményben volt része azoknak, akik elmentek az Alapfokú Művészeti Iskolában hétfő délutánra meghirdetett „TRÓNRA VÁRÓK” című koncertre. Az intézményben kettő olyan ifjú előadóművész lépett fel akik – tényleg – a komolyzenei világhír kapujában állnak. 

Kállai Ernő napjaink egyik legizgalmasabb és legkarizmatikusabb hegedűművésze. Már 12 évesen felvételt nyert a Zeneakadémiára. Diplomáját a világ egyik legelitebb zenei egyetemén szerezte meg New Yorkban. Folyamatos fellépőként jelen van a nemzetközi komolyzenei életben, e mellett itthon megkapta a Junior Príma Díjat is.

Szokolay Ádám Zsolt egri zenész családba született. 8 évesen vették fel a Zeneakadémiára, 12 évesen már szóló koncertet adott a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Húsz éves kora ellenére több koncertet adott Európában és a tengerentúlon is. Nem mellékesen megnyert 12 zongoraversenyt. Jelenleg New Yorkban tanul, és több száz jelentkező közül beválogatták a híres Horowizt Zongoraverseny 22 indulója közé.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jutott el Füzesabonyba a két tehetség. Koncertjük után Nagyné Rózsa Zsuzsa intézményvezető ennyit mondott: Erre a délutánra évekig emlékezni fogunk.