Nézze meg a Tisza-tavon a világ első tájékozódási evezős versenyét

 Sarudról indul az I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regatta augusztus 26-án szombaton, ami a világon az első ilyen jellegű rendezvény. A versenyen a tájékozódási futáshoz hasonlóan itt is különböző, előre megadott ellenőrzőpontokat kell megtaláljanak az indulók, azonban most vízen, evezős hajókkal a Tisza-tavon.

evezős

 A Magyar Evezős Szövetség Rekreációs és Szabadidő Bizottsága, a Külker Evezős Klub Óbuda és a GyeREKreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület 2017. augusztus 26-án a Tisza-tavon szervezi a világ első tájékozódási evezős versenyét, az I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regattát és a hozzá kapcsolódó evezős fesztivált. Ez a különleges regatta a sport és a természet egységet és élményét kínálja minden résztvevőnek, aki ellátogat a Tisza-tóra.

A verseny alatt a közel száz nevező érintheti majd a Tisza-tó medencéit, öblítő csatornáit és a Tisza-folyót is. A pontos útvonalat és távot az ellenőrző pontok koordinátájával együtt a verseny előtt közvetlenül kapják majd meg az indulók, akik kétfős és négyfős egységekben indulhatnak kormányosokkal kiegészülve percenkénti indítással. Ezek a pontok mind megtalálhatóak a helyszínen a versenytől függetlenül is, tehát a szervezők nem helyeznek ki extra tereptárgyakat  a természet megóvása érdekében. Az ellenőrzőpontok jellemzően táblák lesznek, de előfordulhat egyéb építmény is.

A szervezők célja a kezdeményezéssel, hogy népszerűsítsék a rekreációs evezést és Magyarország második legnagyobb tavát, a gyönyörű természeti értékekkel bíró Tisza-tavat. A verseny után a sarudi Kalandparton, a regatta bázisán koncertekkel készülnek a szervezők. A hangulatos eseményre örömmel várják az érdeklődőket.

Bővebb információ: http://orientalrow.com