Nyaraláson verte meg gyermeke anyját a féltékeny férfi

Kíméletlenül bántalmazta barátnőjét egy 37 éves férfi egy Szihalomhoz közeli fürdőhelyen, ami miatt a Füzesabonyi Járási Ügyészség a bírósághoz benyújtott vádiratában elzárás büntetés kiszabása mellett távol tartás elrendelését is indítványozta vele szemben – közölte Dr. Szalóki Zoltán a Heves Megyei Főügyészség főügyésze.

erőszak

A vádlott és barátnője – akik annak ellenére külön éltek, hogy volt egy három éves közös gyermekük – 2017. július 6-án Zsóry-fürdőn együtt nyaraltak egy helyi panzióban, ahol a férfi napközben folyamatosan arról faggatta a nőt, hogy kivel tart fenn rajta kívül intim kapcsolatot. Este tíz óra körül – miután közös gyermeküket lefektették aludni – a férfi az emeleti részén található nyitott teraszon újfent szóvá tette, hogy tudomása van arról, hogy a sértett megcsalja őt, majd egy hirtelen mozdulattal a székéről a földre lökte gyermekének anyját, akit azután torkon ragadott, és azt követelte tőle, hogy mindent valljon be neki. Miután a kérdéseire nem kapott választ, a vádlott inni kezdett, amitől még inkább elhatalmasodott rajta a féltékenység. Ebben a lelkiállapotban újra rátámadt a barátnőjére, akit előbb ököllel ütlegelt az arcán, majd lerugdosta a lépcsőn, egészen az alagsorig, ahonnan aztán a hajánál fogva rángatta vissza a teraszra. A sértett időszakosan megújuló bántalmazása – bár már csekélyebb intenzitással – hajnali egy óráig tartott.
A kitartó és durva bántalmazás következtében a nő testét másnapra véraláfutások borították és a jobb szeme úgy bedagadt, hogy nem tudta azt kinyitni.
A Füzesabonyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az erőszakos cselekményével nem csupán a sértett testi épségét sértő, hanem a panzióban lakók éjszakai nyugalmát is megzavaró elkövetőt.
A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabását, valamint – a sértett és az általa nevelt gyermek érdekeit szem előtt tartva – azt is indítványozta, hogy a bíróság már a tárgyalás előkészítése során tartott ülésén rendelje el – kényszerintézkedésként – a férfi távol tartását a sértettől és a közös gyermeküktől.
Képünk illusztráció.