Nyilvános az országgyűlési képviselőjelöltek névsora

Hétfő délután lezárult az országgyűlési egyéni képviselőjelöltek bejelentésének határideje. Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság ezt követően nyilvánosan sorsolta ki a jelöltek szavazólapon elfoglalt sorrendjét.

48-an jelezték indulási szándékukat Heves megye 1. sz. választókerületében. A 48 indulóból 2 esetben nem vitte el az egyéni jelölt az igényelt ajánlóíveket, 4 esetben pedig az ajánlóívet igényelt szervezetek a határidőig nem hozták vissza az igényelt ajánlóíveket. További hét esetben az egyéni-jelöltek bejelentették visszalépésüket a jelöltségtől, így összesen egyéni képviselőjelöltként való nyilvántartásba vételét 35 fő kérte – közölte Dr. Holtzer Olivér Heves Megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke.

A hétfői határidőig jogerősen 13 jelöltet vettek nyilvántartásba további 4 jelölt nyilvántartásba vételéről és 2 jelölt nyilvántartásba vételének elutasításáról pedig határozatot hozott az OEVB, amelyek még nem emelkedtek jogerőre. A sorsolásban nem vesznek részt azok a jelöltek, akiknek nyilvántartásba vételét jogerősen elutasította a választási bizottság. Azokat a jelölteket azonban figyelembe kell venni a sorsoláskor, akiknek nyilvántartásba vételéről még nem hozott döntést a választási bizottság, vagy a döntés meg nem jogerős, erre három nap áll rendelkezésre. Így 35 egyéni képviselőjelölt sorsolására került sor.

Ha a sorsolást követően valamely jelöltet nem vesznek nyilvántartásba, vagy abból törölnek, a szavazólapon szereplő jelöltek egymáshoz viszonyított sorrendje nem változik. A szavazólapon a jelöltek folyamatos sorszámozással ellátva kerülnek feltüntetésre.

Íme a lista:

jegyzokonyv-oevb-jeloltek-sorsolasa