Nyolc baleset történt megyénk útjain pénteken

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hét anyagi káros és egy, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés – közölte Soltész Bálint Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A személyi sérüléssel nem járó balesetek egyikénél a gépjárművet vezető férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfi 2019. március 15-én 21 óra körül egy kiskörei lámpaoszlopnak ütközött személyautójával, majd a rendőrök kiérkezése előtt hazatolta a járművet. A kiskörei lakos ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök további egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Járművet csak olyan személy vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes italok és a bódító szerek már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti.