Orvost vertek, börtön vár rájuk

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt három személlyel szemben, akik – hosszúnak találva a várakozási időt – megtámadtak és súlyosan bántalmaztak egy orvost a hatvani kórházban – közölte dr. Szalóki Zoltán a Heves Megyei Főügyészség főügyésze.

hatvan
Forrás: police.hu

Az egy családhoz tartozó vádlottak a rokonaikat – egy anyát és a gyermekét – kísérték el 2017. április 6-án este a hatvani kórház ügyeletére, mert a baba belázasodott. Az egészségügyi ellátó intézménybe érve a felnőttek a karon ülő kisgyermek azonnali ellátást követelték, ami miatt szóváltásba keveredtek a kórházi dolgozókkal, mivel azok türelemre intették őket. A csoport tagjai erre az ügyeleti szoba elől átmentek a közeli sürgősségi vizsgáló elé, ahol tovább folytatták a kiabálást. Erre a vizsgálóból kisietett az előtérbe egy orvos, felszólítva a vádlottakat, hogy legyenek csendben, ne zavarják a gyógyítást. Egyúttal megkérte őket arra, hogy várakozzanak az ügyeleti szoba ajtaja előtt, ahová személyesen még el is kalauzolta a felindult embereket.
Nem telt el sok idő, amikor a sürgősségi betegellátást végző sértett azt tapasztalta, hogy a váróban ismét hangoskodás van, ezért újból kiment a folyosóra, ahol a vádlottak annak ellenére veszekedtek az ügyeletes nővérrel, hogy a lázas kisgyermeket az anyja már bevitte a rendelőbe.
Az orvos emelt hangon rendre utasította a zajongó családtagokat, mire azok rátámadtak. Az I. rendű vádlott két kezével a mellkasánál erőteljesen lökdösni kezdte a sértettet, ami ellen az úgy próbált védekezni, hogy ő is megragadta a férfi ruháját. Erre lépett közbe a támadó fia, a II. rendű vádlott, aki ököllel leütötte az orvost. A földre került sértettet a két férfi ezt követően is tovább bántalmazta, miközben az anya, a III. rendű vádlott lefogta a védekezni próbáló orvos kezeit. Az erőszakos cselekménysorozatnak egy, a váróban tartózkodó beteg vetett véget,
a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók segítségével.

Az orvos a bántalmazás következtében több, köztük 8 napon túl gyógyuló súlyos – szakításos töréses – sérülést is szenvedett.
A Hatvani Járási Ügyészség a három – az előállításukat követően őrizetbe is vett – elkövetőt csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazására tett indítványt.